“Sinds 2005 jouw online juridische hulp”

Seen Familierecht

Seen Familierecht is een klein kantoor gevestigd in de Westerstraat van Enkhuizen. Yvette Seen is de drijvende kracht achter het kantoor en zij gelooft in de kracht van overleg en samen tot duurzame afspraken komen. Vaak wordt gedacht dat het inschakelen van een advocaat gelijk betekent dat er een procedure gevoerd moet worden. Dat is zeker niet het geval en zeker in het familierecht is dat niet wenselijk.

Als ouders van je kinderen moet je tenslotte nog lange tijd met elkaar door één deur. Het ouderschap stopt namelijk niet bij de voordeur van de ander of de 18de verjaardag van één van de kinderen. Je wilt toch niet dat je kinderen moeten kiezen wie ze uitnodigen op hun BUL uitreiking of dat dat je als kersverse opa en oma niet gezamenlijk naar je eerstgeboren kleinkind kan gaan? Daarom is het van belang de onderlinge relatie zo goed mogelijk te houden en waar nodig deze te verbeteren.

Onderlinge frustraties

Als er onderlinge frustraties zijn, of dat nou om de alimentatie of de omgangsregeling gaat, laat het niet onbespreekbaar! In no time groeit zo een klein vlekje op jullie ouderschap uit tot een ware tumor. Het bestrijden van die tumor kost vanzelfsprekend veel meer bloed, zweet en tranen, dan het wegpoetsen van dat vlekje.

Het doel van het kantoor is dan ook om problemen in een vroeg stadium op te sporen, deze bespreekbaar te maken om vervolgens samen een voor iedereen acceptabele uitkomst te vinden. Het belang van de kinderen staat daarbij voorop.

Resultaat bereiken

Hoe bereiken we dit resultaat? Soms zijn alleen adviesgesprekken met één ouder voldoende en kan die het vervolgens zelf verder afhandelen met de andere ouder, veelal zonder dat de andere ouder überhaupt weet dat hij/zij advies heeft ingewonnen. Dat is vaak fijn omdat het inschakelen van een advocaat vaak (hoewel onterecht) toch gezien wordt als een oorlogsverklaring.

Mediation

Ouders kunnen er ook voor kiezen samen in mediation te gaan. Anders dan veel ouders denken is mediation niet alleen een vorm om een echtscheiding te regelen maar is het ook een vorm om ná de echtscheiding het ouderschap goed te houden. Er zijn ouders die één keer per jaar bij de mediator het bestaande ouderschap evalueren of ouders die langskomen als ze merken dat hun communicatie stroever verloopt of gewoonweg strubbelingen ervaren. Als beide ouders daarmee instemmen kan het kind ook zijn stem doen gelden.

Wat als mediation niet werkt?

Mocht mediation onverhoopt een gepasseerd station zijn dan betekent dat niet dat er direct een procedure moet worden gestart. Integendeel. onderling overleg, is altijd nog eerst het uitgangspunt. Of met één advocaat en beide ouders, of beide ouders en hun beider advocaten, een viergesprek noemt men dat.

Heeft dit uiteindelijk ook niet het gewenste gevolg maar wenst u een procedure te voorkomen? Schakel dan een Parenting coordinator (PC) in. De is oplossingsgericht en voortvarend en zoekt samen met de ouders naar een oplossing op maat zonder procedure bij een rechter. Komen de ouders er desondanks samen niet uit dan kan de PC (bindende) adviezen geven.

Wil één van de ouders niet meewerken aan het instellen van een PC, heeft een viergesprek geen zin (gehad) en is een procedure echt noodzakelijk? Dan zal een gang naar de rechter ingezet worden waarbij ook de belangen van het kind nooit uit het oog verloren worden.

Meer weten?

Neem vrijblijvend contact op via onderstaand formulier en wij helpen u vrijblijvend verder.

Diensten

  • Bereid te reizen
  • Mediation
  • Vaste prijs afspraak mogelijk

Gesproken talen

  • NederlandsNederlands

Neem contact op met Seen Familierecht

Onze intakebalie staat je graag te woord voor juridische vragen of het maken van een afspraak met advocatenkantoor Seen Familierecht. Wij zijn bereikbaar op 088-6002811.

Wij zijn tevens bereikbaar via onderstaand contactformulier. Je kunt hierop aangeven wanneer je door ons wil worden teruggebeld.

  • Jouw gegevens worden uitsluitend gebruikt voor een reactie op jouw aanvraag en worden niet voor marketing doeleinden ingezet.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Yvette Seen

Yvette A.R. Seen

Yvette Seen is familierechtadvocaat en scheidingsmediator. Zij behandelt daarnaast ook jeugdzaken en volgt momenteel de opleiding tot Parenting Coordinator: een nieuwe manier van geschiloplossing waarbij […]

Bekijk profiel